Voorbereidingen op de eerste trimbeurt bij Cat Hair Day

Om de eerste trimbeurt voor je kat zo prettig mogelijk te maken, zijn er enkele zaken die handig kunnen zijn om rekening mee te houden. 

  • Neem gerust het favoriete kleedje en/of speeltje van je kat mee. Tijdens en na een trimbeurt is het belangrijk dat de kat momentjes heeft waar die zich lekker ontspannen in zijn of haar vel voelt, voor zover dat mogelijk is. 
  • Voor de kat is het fijn om de nabijheid van zijn baasje te hebben tijdens een trimbeurt. Een kriebel onder de kin kan voor vele katten al een geruststellend effect hebben. 
  • Neem het paspoortje van je kat mee bij de eerste afspraak. Wanneer je kat een medische aandoening heeft of in behandeling is bij een dierenarts, neem dan een uitdraai van het medisch dossier mee. 
  • Het is belangrijk dat vóór aanvang van de trimbehandeling de nodige medische informatie aan mij verstrekt is in het geval dat jouw kat ziek is of recent ziek is geweest. Bijvoorbeeld chronische aandoeningen, acute aandoeningen, pijnlijke aandoeningen of andere bijzonderheden waarvoor de kat al dan wel of niet onder behandeling staat bij een dierenarts. Zo kan ik de trimbehandeling aanpassen naar jouw kat. 
  • Wees er op bedacht dat wanneer jouw kat de trimbeurt te stressvol vind en ontspanningstechnieken niet voldoende meer helpen, ik de keuze kan maken om de trimbeurt op dat moment stop te zetten en op een latere datum (enkele dagen later) afmaak. In dit geval kom je dus tweemaal naar de trimsalon met je kat, maar het afgesproken tarief van €50,- blijft staan.  Deze keuze wordt gemaakt met oog op het welzijn van jouw kat. 
  • Als er tijdens de trimbeurt vlooien ontdekt worden op je kat dan worden extra kosten in rekening genomen. Heb je een buitenkat die wel eens vlooien krijgt? Dan volstaat periodiek ontvlooien om dit te voorkomen. Wil je zelf ontvlooien voordat de kat naar de trimsalon gaat? Doe dit dan geruime tijd voor de afspraak (circa 1 week voor datum) zodat de huid volledig tot rust is gekomen op de dag van de trimbeurt.
  • Heeft je kat een voedselallergie of speciaal dieet? Laat dit dan van tevoren weten, of neem zelf geschikte snoepjes mee van huis. 
  • Wordt je kat ziek enige tijd voor de trimbehandeling? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten, om een nieuwe afspraak in te plannen op een latere datum. Als er binnen 48 uur van de oorspronkelijke afspraak afgezegd wordt en er geen vervangende datum gepland wordt, geldt het normale annuleringstarief (zie ’tarieven’ onder het kopje ‘diensten’). 
Voor overige zaken verwijs ik je graag naar de algemene voorwaarden, te vinden op de contact-pagina.