Mijn naam is Emma Weelink. Ik ben gediplomeerd kattentrimster en gediplomeerd kattengedragstherapeut. Over de diensten die ik aanbied valt meer te lezen onder het kopje ‘diensten’ in het hoofdmenu.

Affiniteit met dieren heb ik altijd al gehad. Maar mijn passie voor katten begon kort na het mogen uitzoeken van mijn allereerste katje toen ik veertien jaar oud was. Mijn oog viel op een prachtig wit boerderij kittentje, met één groen oogje en één blauw oogje. Ik noemde hem Billie en hij werd mijn allerbeste vriend. Al snel kwam ik er door hem achter hoe bijzonder katten wel niet zijn. Billie bleek doof te zijn, waardoor hij in theorie een kat met een gebruiksaanwijzing had moeten zijn. Toch ervaarde ik dit totaal anders. Billie en ik begrepen elkaar goed, waren heel erg gek op elkaar, en hij heeft een heel fijn leven gehad zonder dat hij last had van zijn doofheid. Dat was het begin van mijn interesse in kattengedrag en dat is sinds dien nooit meer weggegaan.

Kort na het overlijden van Billie nam ik de stap om mijzelf te laten omscholen naar een onderwerp waar mijn hart zo dicht bij lag: katten. Al snel had ik mij ingeschreven voor de opleiding tot kattengedragstherapeut. Niet lang daarna kwamen twee nieuwe katten mijn leven binnen: Maggy, een Ragdoll poes, en Benjamin, een langharige kater met het formaatje van een Maine Coon. Toen kwam ik voor nieuwe uitdagingen te staan: hun prachtige, lange vachten onderhouden. Ik schafte een kammenset aan, en leerde knoopjes en klitten wegscheren. Dat gaf zo’n voldoening dat ik besloot een opleiding tot kattentrimster te volgen

Door mijn achtergrond als gedragstherapeut voor katten ben ik mij zeer bewust dat katten gevoelige en emotionele dieren zijn. Ik pas mijn werkwijze aan aan de kat, en probeer niet de kat aan mij aan te laten passen. De kat staat altijd centraal. Naar elke kat wordt gekeken als een individu, en wordt er op het individu aangepast: zowel in de trimsalon als bij gedragstherapie. Bij het kopje ‘diensten’ ga ik dieper in op dit onderwerp.

Ik ben een Fear Free Certified Groomer en werk volgens de Fear Free methode. Dit is een keurmerk wat katvriendelijk werken waarborgt, zonder ingrijpende dwangtechnieken te gebruiken. Ik maak graag gebruik van stressverlagende technieken. Ik werk met rust, waar nodig pauzes, beloningen tussendoor in de vorm van wat lekkers of een speeltje.

Mijn eerste kat, Billie
Kater Benjamin
Poes Maggy

Een samenvatting van mijn gevolgde opleidingen en cursussen

Opleidingen:

 • Tinley Academie – gedragstherapie voor katten (2019-2022)
 • De Trimacademie – opleiding katten trimmen (2021-2022)

Nascholingen en cursussen:

Tinley Academie

 • EHBO bij katten in de praktijk (29 mei 2020)
 • Agressie van katten naar soortgenoten en mensen en de rol van medische oorzaken (16 oktober 2020)
 • Onzindelijkheid, een lastig gedragsprobleem (6 november 2020)
 • 2-daagse nascholing neurobiologische invloed op persoonlijkheid en activiteiten (12 november 2021)

De Kattenacademie

 • Emoties bij katten (2 maart 2020)
 • Een katvriendelijk huis (11 mei 2020)
 • Spel en verrijking (11 mei 2020)

Kattengenetica 

 • Basiscursus kattengenetica (27 januari 2021)

Fear Free Pets

 • Fear Free Groomer Certification Program (17 november 2022)
 • Nascholingscursus ‘The Neurobiology of Toxic Stress (27 juni 2023)